Skocz do zawartości

Zupa Z Dyni Z Kasztanami


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla 6 osób

Przygotowanie: 40min.

Składniki : 1 słoik 360g całych kasztanów , 2,5 do 3kg dyni, 200g boczku, 200g śmietany ,

2 duże cebule, tymianek, liść laurowy, sól, pieprz.

Przygotowanie : Z dyni wyciąć kapturek .Wydrążyć dynie , wyrzucając pestki . Gotować miąższ z pokrojoną w kawałki cebulą , dodać tymianek, liść laurowy, sól , pieprz, zalać wodą aż przykryje zawartość miąższu, gotować około 20min. Zmiksować , dodać śmietanę.

Na patelni smażyć na złoto boczek pokrojony w kostkę oraz kasztany . Podgrzać dynie poprzez wypełnienie ją gorącą wodą . Po wylaniu wody , wypełnić dynię zupą i dodać z patelni kasztany z boczkiem . Przykryć kapturkiem , podawać.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.