Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Dla 6 osób Przygotowanie 20 min Pieczenie 1,50 godz. Składniki:1 puszka 1kg kremu kasztanowego ,8 kasztanów lukrowanych, 200g masła, 5 jajek, 300g cukru pudru , szklanka wody, 1litr śmietany Przygotowanie: Podgrzać krem kasztanowy w kąpieli wodnej, na wolnym ogniu. Dodać masło, mieszając od czasu do czasu. Po 20 min gotowania, zdjąć z ognia dodawać wcześniej ubite żółtka jajek. Następnie dodać i delikatnie wymieszać ubite białka. Wyłożyć formę na ciasto papierem aluminiowym , posmarować masłem i wlać przygotowaną masę. Przykryć papierem aluminiowym i wstawić do piekarnika do kąpieli wodnej na temperaturę 200 C . Piec 1 godz. Ostudzić w zamrażalce. Przygotować polewę karmelową: Gdy tylko cukier zacznie przybierać koloru , wlewamy śmietanę mieszając , gotować na bardzo wolnym ogniu około 30 min. Wyciągnąć ciasto z foremki , podawać kawałki ciasta z sosem karmelowym i udekorowane lukrowanym kasztanem. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub http://www.marron.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 a gdzie kupić krem kasztanowy-to jest taki z prawdziwych kasztanów? :razz:??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Marron podaje w podpisie adres strony, przez którą można taki krem nabyć. Zresztą myślę, że właśnie to miał na celu podając te przepisy. Swoją drogą gratuluje pomysłu Marron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 a więc to o to chodzi :razz:??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzik37 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Widze ze tu tez na slodko mozna kasztany wykorzystac :shock: Myslalam ze sie je tylko cale zjada. Fajna rzecz. hehe reklama swoja droga ale przepis wyglada extra.chyba sie skusze :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marron Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.