Anusia40 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Składniki: 1/2 l i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 1 budyń firmy "Delecta" na 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe Wykonanie: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki magraryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 No właśnie połączyć z margaryną...Niby to wszystko proste, ale mi krem budyniowy NIGDY nie wychodzi :D wychodzą takie nieapetyczne 'kluchy' smak niby dobry, ale wygląd nie bardzo ;) i nie wiem co źle robię. Może własnie z tym połączeniem z margaryną? :) Pomóżcie, bo mam imieniny w poniedziałek i chciałam upiec tort z kremem budyniowym, ale z normalnym wyglądem kremu ;/ z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Nikt nie pomoże?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyzel Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Krem budyniowy 2 budynie smietankowe 1/2 litra mleka 150 gr. cukru 250 gr. masla Budynie (te na pol litra mleka ) rozmieszac z ok. pol szklanki zimnego mleka,reszte mleka zagotowac , na chwile zdjac z ognia i dodac rozmieszane budynie Ugotowac energicznie mieszajac (budyn jest gesty i moze przywierac do garnka). Kostke miekkiego masla zmiksowac na " puch" i dodawac po dwie lyzki dobrze wystudzonego budyniu ciagle miksujac. Ten krem jest pewny ,nie ma grudek i smakuje bardzo dobrze. Mozna uzyc budyniu waniliowego ,ale osobiscie uwazam ,ze smietankowy jest najepszy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dziękuję!!!!! a te budynia to mają być z cukrem? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Prponuję zamiast margaryny użyć masło, ja zawsze robię wszystkie kremy na maśle a jak sie zważy to troszkę trzeba podgrzać w rondelku cały krem i mikserem miksować aż się wszystko ładnie połączy zawsze się udaje. A to mój przepis na krem. Krem: 12 łyżek cukru 1/2 litry mleka cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masło Z podanych składników ugotować budyń i utrzeć z kostką masła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyzel Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Budynie bez cukru ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasolka Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja robię krem budyniowy taki z paczki, jest bardzo smaczny, więc jak komuś nie wychodzi z przepisu to niech może ten spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.