Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 babka pomarańczowo-cytrynowa SKŁADNIKI: :razz: 2 CYTRYNY (OTARTA SKÓRKA Z NICH BĘDZIE POTRZEBNA) :grin: 4 JAJKA :wink: 1 SZKLANKA CUKRU :razz: 2,5 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ+2 łyżeczki proszku do pieczenia :razz: OK.1 SZKLANKI MLEKA :arrow: 1 OPAKOWANIE 20G SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ (JA MIAŁAM Z KOTANY) :arrow: 200G MASŁA ROZTOPIONEGO SPOSÓB WYKONANIA: Otrzeć dwie cytrynki ze skórki która będzie nam potrzebna.Masło rozpuścić i wystudzić.Jaja utrzeć z cukrem do białości dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , skórkę pomarańczową i cytrynową.Mieszając nalać ok szklankę mleka i roztopioine masło.Wszystko ładnie ucierać.Wysmarować formę margaryną wyłożyć ciasto i piec w 180 stopniach przez ok 40-50 minut.SMACZNEGO :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 TY WSTRĘTNA KUSICIELKO :wink: Już miałam dziś nic nie piec ale jak zobaczyłam te zdjęcia to nie ma rady-już się za nią zabieram,akurat mam w lodówce skórkę pomarańczową i cytryny też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Justynka to w kuszeniu rzeczywiście jest dobra...., no i zdjęcia robią swoje. Gratuluję Justynko!!! :wink: :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 No chyba nie myślicie że będę sama grubnąć :wink: babka pycha taka delikatna mi wyszła jak nigdy dotąd a ten zapach .................Warta wypróbowania naprawdę :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 No i proszę-oto moje dwie babeczki z Justynki przepisu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 basqa widze że robiłaś w keksówkach powiedz coś o smaku jak ci wyszła ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Bardzo dobra i delikatna,polałam polewą i posypałam tartymi orzechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 a ja się zawsze boję się robić babki do których daje się mleko i roztopiony tłuszcz zawsze wychodzi wtedy zakalec co ja robię nie tak? piekarnik mam z termoobiegiem i inne ciasta fajnie się pieką :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ja piekarnik nastawiam na tradycyjne pieczenie bez termoobiegu. Andy spróbuj w ten sposób napewno babka się uda, sernik też piekę w ten sposób. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witaj Justynko!!! Babeczka zrobiona była na niedzielę, ale zapomniałam odpisać :razz: Wyszła super extra, robiłam też w keksówce( bo mam tylko prodiż :grin: ), polałam polewą czekoladową i ozdobiłam wiórkami kokosowymi. Pycha!!! Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 STRASZNIE SIE CIESZĘ :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tryolcia Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 A mi sie nie udało:( Jak to mówia zakalec na palec:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 8 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 szkoda ale nie zniechęcaj się.dzięki za przypomnienie tego przepisiku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.