agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 bagietka 20 kukurydzy z puszki pęczek dymki (cebulki mlodej) żółta papryka 20 dag sera żółtego 2 jajka na twardo łyżka musztardy 2 ząbki czosnku kilka liści sałaty sól pieprz A teraz do dzieła:) 1. odciąć końce bułki, wykroić z środka miąższ. Kukurydzę osączyć. Dymkę ze szczypiorem oczyścić opłukać i posiekać. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, i pokroic na drobna kostkę. 2. Żółty ser zetrzeć na tarce. Jajka posiekąć. Kukurydze wymieszać z posiekaną dymką, papryką, startym serem i jajkami na twardo. Masę doprowadzić do smaku musztardą obranym zmiażdżonym czosnkim , solą i pieprzem. 3. Bułkę napełnić farszem do końców dołączyć odcięte części. Bułkę owinąć folią aluminiową lub pergaminem do pieczenia, ułozyć na blasze i wstawic do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. 4. Bułke zapiekąc 20 minut. Wyjąć z folii pokroić na kromki. Podawać na gorąco z dodatkami zielonej sałaty. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 :wink: koniecznie musze wyprobowac Agajko twoj sposob !ja czesto robie w taki sposob bagietke tylko do srodka dodaje maselko czosnkowe ale dla urozmaicenia jadlospisu zrobie z twojego pozdrawiam cie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Pyszne to "twoje" nadzienie Agajko ,robilam na kolacje tylko troszke zmodyfikowalam ,zamiast dymki dodalam drobniutka cebulke no i kolor papryki byl inny bo czerwony w kazdym razie dzieciaczkom bardzo smakowalo pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 wiesz tu można dawać wszystko:) ja ostatnio pieczarki dałam też pycha :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 kolejny swietny przepisik do wypróbowania brzmi apetycznie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.