Skocz do zawartości

Bagietka Faszerowana


agajka

Rekomendowane odpowiedzi

bagietka 20 kukurydzy z puszki pęczek dymki (cebulki mlodej) żółta papryka 20 dag sera żółtego 2 jajka na twardo łyżka musztardy 2 ząbki czosnku kilka liści sałaty sól pieprz A teraz do dzieła:) 1. odciąć końce bułki, wykroić z środka miąższ. Kukurydzę osączyć. Dymkę ze szczypiorem oczyścić opłukać i posiekać. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, i pokroic na drobna kostkę. 2. Żółty ser zetrzeć na tarce. Jajka posiekąć. Kukurydze wymieszać z posiekaną dymką, papryką, startym serem i jajkami na twardo. Masę doprowadzić do smaku musztardą obranym zmiażdżonym czosnkim , solą i pieprzem. 3. Bułkę napełnić farszem do końców dołączyć odcięte części. Bułkę owinąć folią aluminiową lub pergaminem do pieczenia, ułozyć na blasze i wstawic do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. 4. Bułke zapiekąc 20 minut. Wyjąć z folii pokroić na kromki. Podawać na gorąco z dodatkami zielonej sałaty. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.