szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 30 dkg sera białego 30 dkg maki 30 dkg masła lub "palmy" smażona skórka z pomarańczy cukier puder Ser przepuścic przez maszynke i wyrobic z masłem i mąka. Cienko wałkować, pokroić w kwadraty 6-7 cm. Sklejac po przekątnej kładąc do srodka pasek skórki pomarańczowej lub połówkę sliwki. Piec w srednio gorącym piekarniku około 1/2 godziny. Nie rumienic ! Gorące posypac cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Robię podobne ciastka, tyle że z powidłami i kształtuję je w grzebyki. Są pyszne, ale raczej nie nadają się do dłuższego przechowywania - tracą na smaku. Najlepiej smakują w ten sam dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 tutaj masz rację acz kolwiek my jak tylko zostają na drugi dzień (co czesto sie nie zdarza) nie gardzimy nimi :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.