Skocz do zawartości

Babka Jogurtowo-bananowa


andy8

Rekomendowane odpowiedzi

2 budynie o smaku bananowym 4 duże jajka[białka na pianę] 1 szkl. cukru 2 niepełne szkl. maki pszennej[330g] 300 ml jogurtu naturalnego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodac cukier,żóltka i razem ubijać 10 min. Mąkę wymieszać z budyniami[proszkiem] i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę,jogurt i olej az do wyczerpania.Wyłożyć do dużej formy wstawić do nagrzanego piekarnika wtemp. 180 C piec 45 min. :grin: :grin: :grin: smacznego,,pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jolu ja tez często mam problemy z upieczeniem babki tak żeby nie było zakalca akurat ta na Wielkanoc wyjątkowo mi się udała ale często ze strachu zastępuję zwykłą mąkę krupczatką,tutaj wszystkie forumowiczki pieką z mąki tortowej,poznańskiej i innych i zawsze im się udają babki-także doskonale cię rozumiem ze jestes trochę rozczarowana,ale ja też ciągle próbuję mimo nieraz niepowodzeń :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Iwonko budyń bananowy jest z Winary,Ineczko bardzo jestem ciekawa twojej opinii bo uwazam że jesteś expertem w pieczeniu tego typu ciast,ta forma napewno będzie odpowiednia która masz,Jolu śliczna ci ta baba wyszła nie było widać tego zakalca a ten budyń bananowy dodaje odpowiedniego smaku więc szkoda z niego rezygnować-pozdrawiam wiosennie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Andy babkę upiekłam dzisiaj z budyniu o smaku czekoladowym z bananami bo bananowego nigdzie nie było. Popełniłam dwa błędy, ta forma jest jednak za duża i mogłam dodać trochę więcej proszku do pieczenia bo w budyniu jest kakao. Po upieczeniu trochę opadła ale i tak jest smaczna. Dziekuję za przepis i pozdrawaim.

post-2336-1176905009_thumb.jpg

post-2336-1176905041_thumb.jpg

post-2336-1176905063_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.