Skocz do zawartości

Babka Jogurtowo-bananowa


andy8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Babka na szóstkę :razz: :razz: Piekłam ją tydzień temu i bardzo smakowała mojej rodzinie. Do ciasta dodałam mąkę krupczatkę i co prawda piekłam na zwykłej prostokątnej blaszce, gdyż okazało się, że mam tylko małe formy do babek, ale smaku to nie zmieniło, polecam. JustynaZ.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Niestety, klapa:) babka mi sie nie udała. Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. W piecu pięknie wyrosła, potem pękła. wszysyko wydawało sie pięknie. Po wyłaczeniu zostawiłam ja troche w piekarniku, z 5 minutek. Kiedy odwracałąm ja z formy, juz wiedziałm ze cos nie tak. Była cieżka, za dużo tłuszczu.... nie wiem czemu:( Cała poszła na smietnik. w srodku wyglądała jak ugotowany budyn. Szkoda, w smaku napewno by była dobra.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Marysiasto cieszę się że babka smakowała A tobie Thalia nie wiem co napisać,mnie też nieraz coś nie wyjdzie babki mają chyba największą skłoność do opadania,dlatego ja robię zawsze z krupczatki,ale inne tu osoby robiły ze zwykłej :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

:D  Witaj andy8 ,piekłam twiją babeczkę jest super w smaku lecz wyszdł mi jakiś mały zakalec ,a trzymałam się ściśle przepisu,czy nie jest w niej zadużo oleju??  :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiolu mnie też często babki opadają i najczęściej piekę je z krupczatki ale jak zapewne czytałaś wiele osób piekło ze zwykłej pszennej mąki i są zadowolone sama nie wiem od czego to zależy-pozdrawiam :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.