Skocz do zawartości

Sałatka z tuńczykiem i ryżem


Gość viki_krk

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Sałatka: -jedna torebeczka ryżu -jedna puszka kukurydzy -garść orzechów włoskich -jedna średnia cebula -puszka tuńczyka w oleju Sos Vinegre: -dwie łyżki oliwy z oliwek -dwie łyżki octu -cztery ząbki czosnku -szczypta soli, pieprzu i cukru Przyżądzenie: Ugotować ryż. Gotować około 15 minut. Do miski wsypać puszkę kukurydzy,posiekaną na drobno garść orzechów, pokrojoną w kosteczkę cebulę i puszkę tuńczyka.Po wystudzeniu ryżu również wsadzić go do miseczki i wymieszać. Teraz zajmiemy się sosem Vinegre. Do małego słoiczka wlać oliwe,ocet,miarzdżony czosnek i doprawić. Zamknąć słoik odpowiednią przykrywką i mocno wstrząsać.Po wymieszaniu wlać do miski z sałatką. Dokładnie wymieszać i gotowe!! Życze smacznego! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.