Skocz do zawartości

Ryba Po Grecku (mac51)


mac51

Rekomendowane odpowiedzi

  • 11 miesięcy później...

W tym roku również nie mogła zabraknąc u mnie tej rybki.Pyszna.Moja córka jadła ją na Wigilii zamiast karpia.

rossi,jest na to sposób-ja mam ładną ceramiczną formę do zapiekania i w tej formie podaję m.in.tą rybę na stół.Ale myślę,że bez problemu szeroką łopatką wyjmiesz porcje na półmisek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące później...

ja rybę po grecku robię zawsze tak , raczej dokładnej gramatury się nie trzymam :) 600 filetów z ryby 80 ml oliwy 2 marchewki , 1 pietruszka 1/2 selera , 2 cebule 50 g koncentratu pomidorowego ( sok pomidorowy ) sól, pieprz , cukier sok z cytryny filety kroję na kawałki długości 4 cm , smażę i solę cebulę na pół i tnę na plasterki reszta warzyw pocięta na zapałkę to wszystko na patelnię zalewam to wodą dodaję koncentrat i duszę 10-12 minut , na koniec sól , pieprz , cukier , sok z cytryny i gotowa :( albo zjem na gorąco albo na zimno :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.