Ewa27 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Poszukuję przepisu na ciasto, które z typowym mazurkiem ma niewiele wspólnego. Ciasto ni to biszkopt, ni to kruche, przełożone kremem (jakim?). Wierzch polany czekoladą ,na niej połówki orzechów włoskich. Krojone w charakterystyczne romby, których brzegi obtoczone były mielonymi orzechami włoskimi. Tyle wspomnień z dzieciństwa... Piekła je babcia, Ślązaczka, może to jakiś wyrób regionalny? Serwowane było na święta Wielkanocna, uroczystości komunijne.... stąd je pamiętam. Pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.