Skocz do zawartości

Zapiekanka Wielowarstwowa


Justyna.K

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI:

ok.10 ziemniaczków

0.5 kg martadeli kiełbasy

1 por

1 duża cebula

2 pomidory

kawałek sera twardego

1 jogurt naturalny duży

5 łyżek majonezu

sól, pieprz, bazylia, papryka słodka dowolne przyprawy kto co lubi :razz:

5 ząbków czosnku

ROBIMY SOS CZOSKOWY: jogurt+majonez+czosnek przez praskę+sól+pieprz GOTOWE

Naczynie żaroodporne wysmarować i układać warstwy np tak:

*ziemniaczki w plasterki

*przyprawy

*cebula kostka+por

*pomidor plasterki

*ser drobna kosteczka

*sos czoskowy

*ziemniaki plastry

*martadela

*znowu cebula + por

*pomidor

*ser

sos czosnkowy

*ziemniaki

*martadela

*keczup GÓRĘ POLAĆ KECZUPEM

ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU ja piekę tak 230 stopni 40-60 minut.SMACZNEGO :razz:

Dołączona grafika

moja rada: ja dawałam sosik do zapiekania następnym razem zrobię to osobno nie dam do zapiekania tylko jako dodatek dlatrego że z sosiku powstał sosik ale wodnity RADZĘ NIE DAWAĆ SOSU DO ZAPIEKANIA TYLKO OSOBNO

ZAPIEKANKA TAK CZY SIAK JEST PYSZNA POLECAM :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super że WAM się podoba jednak pamiętajcie że z sosik robi się trochę rzadki ale tak to zapiekanka jest pyszna a zawsze można ją polać tym sosem tak ją jedliśmy mężowi też bardzo smakowała. :wink:

Ja też uwielbiam zapiekanki napewno niebawem coś znów wymyślę. :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Justynko mam zamiar jutro zrobić tę zapiekankę na kolację...proszę napisz,czy te ziemniaki mają być małe?,średnie?,czy może duże?

Pozdrawiam :grin:

Doruniu ziemniaczki raczej większe miałam wiadomo plasterki nie za grube żeby ziemniaki nie były twarde pochwal się później czy smakowała zapiekaneczka :mrgreen:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Justynko! Zapiekankę zrobiłam do obiadu,jestem bardzo mile zaskoczona jej smakiem...bardzo nam smakowała.Zrobiłam z kiełbaską żywiecką i ziemniaczki najpierw troszkę podgotowałam i potem pokroiłam(skróciło to czas pieczenia).Przepis oceniam najwyżej.Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.