EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Elu - ja poczekam na Twój przepisik na mase bo na razie tego ciasta nie bede piekła, inne pyszne ciacha czekaja w kolejce :razz: . Elusiu - ja odmierzam szklanką gdzie jest właśnie 200 ml, można dać mniej wody do galaretek i wtedy będą miały konsystencje bardziej twardą, ja dałam według przepisu i niestety galaretka agrestowa wyszła mi taka iż troszeczke się rozleciała :razz: ale pozostałe wyszły super :wink: . Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=wuzetka Elusiu a tutaj masz link na wuzetke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaya Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Hej! Ciasto rzeczywiście godne pochwały. Biszkopt bardzo wyrósł i następnym razem upiekę go na większej blasze i zwiększę o połowę składniki masy. a to dlatego że zapotrzebowanie na kostkę jest większe niż myślałam. Odnośnie masy - mam bardzo podobny przepis na masę ciasta capuccino. jedyna róznica polega na zastąpieniu kakao kawą capuccino. jak tylko odkopię przepis podzielę się. Widziałam na forum przepis na capuccino ale na trochę innej zasadzie. Pozdrawiam autorkę i wszystkich łasuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Dzien dobry Ewuniu,moj przepis na mase jest bardzo prosty;1kostke masla(tylko twarde co sie chleb zle smaruje)1szklankecukru pudru.To razem wymieszac(maslo nie z lodowki)zeby nie bylo czuc cukru do tego dolozyc bardzo kwasne mleko ok 1 szklanki(mysi byc geste i nabierac lyzka bez serwatki)mozna dolozyc aromat smietankowy lub waniliowy i gotowe.smacznego elusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ewuniu,dziekuje za podanie linku ,jestem gapa zapominalska,ze nie zrobilam tego od razu,a krem jest podobny tylko mleko jest mniej tluste niz smietana i najlepiej robi sie latem kiedy sie szybko zsiada(nie wiecej niz 3 dni bo jest gorzkie) elusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Elusiu - bardzo dziękuje za przepis na mase jak będę robiła to wypróbuje napewno :grin: A gapą nie jesteś ile razy mi się to zdarza :mrgreen: . Pozdrawiam cieplutko Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam!Mam pytanko:na jakiej blaszce piekłyście to ciasto???Czekam na odp.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.