Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Już prawie kończa się pomidory,ale... Ja mam tez przepis na paprykarz, robię go odrobinkę inaczej: 3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1/2 szk. oliwy 1 szk. cukru 4 łyżki słodkiej papryki w proszku 2-3 łyżki ostrej papryki w proszku 1/4 szk. soli liść laurowy ziele angielskie 2 szklanki ryżu (suchego) Marchew, pomidory(nie potrzeba obierac ze skórki) i cebulę pokręcić przez maszynkę do mięsa. Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować 1,5godz. Włozyć do słoiczków, gotować 30minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam ! Też ciekawy przepis .Twój paprykarz jest bez octu ,ale z dodatkiem papryki ,jaki jest w smaku? czy ostry ?jak go można jeść ,na zimno ,na ciepło ? Jak spotkam tańsze pomidory na targu ,to spróbuje go zrobić ;) Justhi -otrzmałaś moją prywatną wiadomość? bo wysłałam.A nie bardzo mi to idzie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dostałam, dostałam, ale dopiero teraz czytałam i odpisałam. Dzięki ;) Ostry będzie, jak dodasz te 3 łyżki papryki, a tak jest taki średni. Je go się też na zimno do chleba i można również dać makrelę (oczywiście po wyjęciu ze słoiczka, w jakiejś miseczce). Tylko do kręcenia marchewki przyda się mężczyzna, jeśli masz zwykłą maszynkę do mielenia. I jeszcze coś, o czym wcześniej zapomniałam. Czasami jak gotujesz na ogniu, to zaczyna się przyłapywać za bardzo do spodu garnka. Wtedy szybciej przekładam do słoiczków, ale gotuję w nich tyle czasu, żeby wyszły w sumie te 2 godziny. Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Nie wiem ,jak długo może być w lodówce :cry: , myslę ,że kilka dni ,tak jak inne produkty. Ja mam paprykarz pasteryzowany .Robiłam jesienią ze swoich pomidorów , potem jeszcze dokupiłam. Kiedy mam ochote to otwieram słoik.....właśnie dzisiaj będzie na kolację + makrela wędzona. U mnie w lodówce nigdy dłużej nie postoi niz jeden dzień :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Paprykarza pora gotować ...... przypominam o tym przepisie ,bo teraz wszystkie produkty są w zasiegu ręki :razz: .Ja właśnie dzisiaj gotuję paprykarz ,jeszcze tylko ryż dodać i potem w słoiki .W tym roku przygotuję wiecej porcji ,bo jest bardzo dobry. Polecam !!! Pozdrawiam :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.