justhi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Już prawie kończa się pomidory,ale... Ja mam tez przepis na paprykarz, robię go odrobinkę inaczej: 3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1/2 szk. oliwy 1 szk. cukru 4 łyżki słodkiej papryki w proszku 2-3 łyżki ostrej papryki w proszku 1/4 szk. soli liść laurowy ziele angielskie 2 szklanki ryżu (suchego) Marchew, pomidory(nie potrzeba obierac ze skórki) i cebulę pokręcić przez maszynkę do mięsa. Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować 1,5godz. Włozyć do słoiczków, gotować 30minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam ! Też ciekawy przepis .Twój paprykarz jest bez octu ,ale z dodatkiem papryki ,jaki jest w smaku? czy ostry ?jak go można jeść ,na zimno ,na ciepło ? Jak spotkam tańsze pomidory na targu ,to spróbuje go zrobić ;) Justhi -otrzmałaś moją prywatną wiadomość? bo wysłałam.A nie bardzo mi to idzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Dostałam, dostałam, ale dopiero teraz czytałam i odpisałam. Dzięki ;) Ostry będzie, jak dodasz te 3 łyżki papryki, a tak jest taki średni. Je go się też na zimno do chleba i można również dać makrelę (oczywiście po wyjęciu ze słoiczka, w jakiejś miseczce). Tylko do kręcenia marchewki przyda się mężczyzna, jeśli masz zwykłą maszynkę do mielenia. I jeszcze coś, o czym wcześniej zapomniałam. Czasami jak gotujesz na ogniu, to zaczyna się przyłapywać za bardzo do spodu garnka. Wtedy szybciej przekładam do słoiczków, ale gotuję w nich tyle czasu, żeby wyszły w sumie te 2 godziny. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamalu Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Zrobilam i jest naprawe pycha.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elunia.o Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Paprykarz pycha. Właśmie jadłam go na śniadanie. Zrobiłam trzy porcje,żeby było na dłużej, ale nic z tego.Rodzina ciągle się go domaga, więc pewnie wkrótce się skończy.Zbieram słoiki na przyszły rok.DZIĘKUJĘ :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamalu Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Dodalam do paprykarzu makreli w oleju takiej zwyklej z puszki i tez super smakowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvia Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Bedzie male podejscie do paprykarza-narazie z polowy porcji z racji tego ze nie wiem jak mi wyjdzie.Powiedzcie mi prosze(ja jak zwykle z ta lodowka)czy paprykarz dlugo moze sobie postac w lodowce?chociaz czuje cos ze zniknie szybciej niz bedzie mial okazje postania w lodowce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie wiem ,jak długo może być w lodówce :cry: , myslę ,że kilka dni ,tak jak inne produkty. Ja mam paprykarz pasteryzowany .Robiłam jesienią ze swoich pomidorów , potem jeszcze dokupiłam. Kiedy mam ochote to otwieram słoik.....właśnie dzisiaj będzie na kolację + makrela wędzona. U mnie w lodówce nigdy dłużej nie postoi niz jeden dzień :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvia Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja nie mam nawet sloikow w domu zeby ja pasteryzowac,nie wspominajac o piwnicy :D wiec pozostaje u mnie opcja robienia tylko do lodowki na krotki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Paprykarza pora gotować ...... przypominam o tym przepisie ,bo teraz wszystkie produkty są w zasiegu ręki :razz: .Ja właśnie dzisiaj gotuję paprykarz ,jeszcze tylko ryż dodać i potem w słoiki .W tym roku przygotuję wiecej porcji ,bo jest bardzo dobry. Polecam !!! Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Bardzo apetycznie sie zapowiada :) Jutro zabieram się za zrobienie tego paprykarzu :razz: Dam znać jak mi poszło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Bardzo pyszny paprykarz. A z rybką smakuje wyśmienicie. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, bo próbka baaaardzo szybko zeszła :razz: Na pewno będę wracać do tego przepisu często. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 u mnie przepis nie przyjal sie... mamy jednak inne smaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tessa2 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Czy ktoś ma przepis na badzo mięciutkie i malutkie paszteciki do barszczu? Rozpytuje o to na wszystkich wątkach FORUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.