ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 1kg maki 1/5 szklanki mleka 1/2 zsklanki cukru 6 jaj 1 kostka margaryny 2 lyzki oleju 10 dag drozdzy sol do smaku WYKONANIE: Jajka ubic z cukrem,dodac szklanke mleka ,drozdze,rozpuszczony tluszcz i olej. Zostawic na noc.Nastepnie dodac make,sol i reszte mleka.Wymieszac. Wylozyc na wysmarowane blaszki.Posypac kruszonka. Wstawic do piekarnika i upiec. KRUSZONKA: 1 zsklanka maki 1/3 kostki margaryny lub masla 2-3 lyzki cukru pudru+ cukier waniliowy lub zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Elu bardzo ciekawy przepis ale nie podałaś w ilu stopniach piec i jak dlugo :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wiolu!!! Ciasto trzeba piec 40-45 minut w temperaturze 170stopni. PRZEPRASZAM :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Pewnie z tej porcji to wychodzi ze 2 blaszki,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Elu - mam pytanie(może głupio to zabrzmi) ale ciasto mi nie "wyjdzie" z miski przez noc? I wogóle jak długo trzymać,bo jeśli bym zrobiła rano to mam trzymac tyle czasu? Wytłumacz mi bardzo proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witaj basga!!! Tak z tej porcji wychodzi 2 blaszki. Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ewuniu!!! Ciasto nie Wyjdzie Ci z miski nie martw sie. Jak chcesz mozesz zrobic rano,a wieczorem upiec. Pozdrawiam goraco :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 1kg maki 1/5 szklanki mleka 1/2 zsklanki cukru 6 jaj 1 kostka margaryny 2 lyzki oleju 10 dag drozdzy sol do smaku WYKONANIE: Jajka ubic z cukrem,dodac szklanke mleka ,drozdze,rozpuszczony tluszcz i olej. Zostawic na noc.Nastepnie dodac make,sol i reszte mleka.Wymieszac. Wylozyc na wysmarowane blaszki.Posypac kruszonka. Wstawic do piekarnika i upiec. KRUSZONKA: 1 zsklanka maki 1/3 kostki margaryny lub masla 2-3 lyzki cukru pudru+ cukier waniliowy lub zapach Coś mi nie pasuje ilość mleka. W składzie pisze 1/5 szklanki, a już pierwszego dnia należy dodać 1 szklankę i jeszcze resztę dodać drugiegi dnia. Ile w końcu ma być tego mleka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam! mnie się wydaje że mleka ma być 1 1/2 szklanki tylko zostało to żle napisane. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Napewno to jest 1 1/2 szklanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.