Marron Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Składniki: puszka 567g kasztanów naturalnych cukier woda wanilia Przygotowanie: Wrzucić kasztany do gotującej się wody i gotować na wolnym ogniu aż kasztany będą miękkie. Zajmie do od 1,5 do 2 godzin. W międzyczasie należy przygotować syrop z wody i cukru, które razem powinny ważyć tyle samo ile kasztany. Gotować syrop aż zgęstnieje. Gdy kasztany będą już miękkie, a syrop w cukru i wody zgęstnieje należy dodać kasztany do syropu i gotować mniej więcej kolejne 90 minut. Po tym czasie odcedzić kasztany tak i umieścić je w słoikach. Do syropu dodajemy wanilię, mieszamy i wlewamy syrop do kasztanów w słoikach. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub http://www.marron.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.