Skocz do zawartości

Konfitura Kasztanowa


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

puszka 567g kasztanów naturalnych

cukier

woda

wanilia

Przygotowanie:

Wrzucić kasztany do gotującej się wody i gotować na wolnym ogniu aż kasztany będą miękkie. Zajmie do od 1,5 do 2 godzin. W międzyczasie należy przygotować syrop z wody i cukru, które razem powinny ważyć tyle samo ile kasztany. Gotować syrop aż zgęstnieje. Gdy kasztany będą już miękkie, a syrop w cukru i wody zgęstnieje należy dodać kasztany do syropu i gotować mniej więcej kolejne 90 minut. Po tym czasie odcedzić kasztany tak i umieścić je w słoikach. Do syropu dodajemy wanilię, mieszamy i wlewamy syrop do kasztanów w słoikach.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1174143014_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.