Skocz do zawartości

Tort Kasztanowy Z Polewą Czekoladową


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

1/2 kg kasztanów jadalnych obranych

35 dag cukru

6 jajek

1/2 laski wanilii

12 dag migdałów

polewa czekoladowa

Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z cukrem i wanilią do białości. Dodawać po trochu kasztany oraz sparzone, obrane, zmielone migdały, a na końcu pianę z białek. Piec w wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy, piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Polać polewą czekoladową.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1174143342_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.