Emka Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Super przepis na smaczną wędlinkę,ploeciłam go swoim koleżankom i też są zachwycone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam serdecznie! Świetnie, że wszystkim smakuje to mięsko i że ten przepis cieszy się takim powodzeniem. Najbardziej smakuje mi schab i szynka. Pozdrowienia. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Reniu, :lol: Twoją szyneczkę robię regularnie od kilku miesięcy. Robiłam juz z szynki, schabu i karkówki. Wszystkie nam smakowały. Ostatnio nie kupiłam mięska i kupiłam kawałek gotowej szynki na odmianę i nie miał kto tego jeść w domu. Przepis rozdałam - wszyscy zachwyceni. Najbardziej smakuje mi schabik - jak sie jeszcze trafi taki ładny kawałek z tłuszczykiem wokół - wtedy na półmisku wygląda doskonale. Na początku bałam sie ze nie będzie sie kroiło na krajalnicy - musze przyznać, że niesłusznie się obawiałam - szyneczka doskonale "plasterkuje" sie na krajalnicy na cieniutkie plasterki - jest sprężysta i nie kruszy się, :wink: Tylko karkówkę polecam gotować drugim razem ok 15 min na małym ogniu, bo po 5 min trochę jej brakuje - chociaż zjedliśmy. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję. :lol: Po pracy idę kupic fajne mięsko. :grin: Kto jeszcze nie robił - zachęcam :grin: - jest pyszna i naturalna - daję bez obaw dzieciakom i wiem, ze nie jedzą chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wreszcie i ja zrobiłam szyneczkę.Jak dla mnie jest super.Ciekawa jestem co powiedzą moi goście jutro i domownicy.Dzięki za przepis. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Rodzinka szyneczkę jadła i chwaliła.Następnym razem zrobię schabik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 :cool: Wreszcie i ja zrobiłam szyneczkę,jest bardzo smaczna i ma taki inny smak jak wszystkie mięsa, narazie ja sie tym obiadłam ,zobaczymy co powie reszta rodziny,dziekuje za super przepis :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ja też wczoraj robiłam szyneczkę i teraz nie mogę upilnować lodówki, syn nie może się najeść :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Moja zalewa się studzi bo i ja wreszcie robię to mięsko...akurat kupiłam łopatkę...jutro dodam fotki jak juz będzie gotowe.Trzymajcie kciuki! :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Basiu trzymam mocno kciuki,ale myślę,że nie potrzebnie bo na pewno mięsko wyjdzie palce lizać :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olwia Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgadzam się z Dorunią, mięsko wychodzi luks. Basiu, robiłam schab według tego przepisu - był pyszny, a że przy okazji robiony bez tłuszczu to i do diety mi pasował. Dałam połowę rodzinie i zaraz na drugi dzień rozdzwonił się telefon z prośbą o przepis :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Basiu trzymam kciuki, wyjdzie napewno. Ja bardzo często robię i dla odmiany z różnych gatunków i zawsze wychodzi pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 No i oto łopatka...wprawdzie trochę przesoliłam ale myślę,że jak całkiem ostygnie to nie będzie taka słona :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 No mówię Wam-rewelka....wędliny ze sklepu nikt nie chce jeść! Myślałam,że przesoliłam ale jak całkowicie stężało i wystygło to jest pyszniaste! A to była "tylko"łopatka a smakuje jak szynka i to ta z górnej półki/cenowej oczywiście/. Już planuję zrobić karczek! PS.OD 29 czerwca w Realu będą mięska w dobrych cenach:łopatka w siatce bez kości-idealna chyba do tego przepisu za 9.49/kg,choć teraz w Tesco jest tańsza. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Trzymanie kciuków nie było potrzebne...jak coś jest smaczne i umie się to przyrządzić to musi się udać i wszyscy są zachwyceni smakiem...ja wierzyłam w Ciebie Basiu :shock: i miałam rację :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.