Skocz do zawartości

Zebra


Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 1 szklanka wody przegotowanej i ostudzonej 1 szklanka oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Wszystko wymieszać mikserem, wodę i olej wlewać po trochę i na przemian.Podzielić ciasto na połowę, do jednej dodać 2-3 łyżki kakao, a do drugiej 2-3 łyżki mąki.Lać na środek blaszki po łyżce na zmianę . Piec 45 minut w 180 stopniach .Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Wiolu, ja też robię to ciacho, jest naprawdę extra, ale zamiast wody dodaję Fante pomarańczową, a jak nie mam to inny napój gazowany ale zazwyczaj pomarańczowy, jest jeszcze lepsze, a oliwy daję troszke mniej niz szklanka. Ciasto godne polecenia. Całuski Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja też zawsze robię w keksówce, zazwyczaj posypuję pudrem, ale można też polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi, wtedy jest super, a co do gazowanego napoju, powiem wam, że parę razy dawałam nawet coca-cole, uwierzcie mi, że było extra ciacho, a tak jak pisałyście napój gazowany spulchnia ciasto, jest delikatne i mięciutkie, samo się rozpływa w ustach. Buziaki i pozdrowienia Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.