Skocz do zawartości

Kopczyk Z Sardynek W Galarecie


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

2 puszki sardynek

puszka zielonego groszku

2 cebule

2 marchewki

pół litra bulionu

1 opakowanie żelatyny

5 łyżek majonezu

kilka listków sałaty

sól, cukier i sok z cytryny do smaku

Groszek odlać z zalewy. Marchewki obrać, umyć, ugotować, pokroić w plasterki.

Cebulę obrać, gotować 20min, podzielić na ćwiartki.

Żelatynę namoczyć w odrobinie bulionu. Resztę bulionu zagotować, wlać żelatynę, wymieszać.

Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. 1/4 galarety odlać. Pozostałą lekko przestudzić i wymieszać z majonezem.

Sardynki wyjąć i odsączyć.

Formę/foremki przelać zimną wodą, wlać odrobinę galarety, rozprowadzić po ściankach, wstawić na 20 min. do lodówki.

Do formy włożyć klika plasterków marchewki, wsypać groszek i cebulę, na wierzchu ułożyć sardynki.

Całość zalać galaretą z majonezem.

Wstawić do lodówki na min. 3 godziny.

Formę zanurzyć w gorącej wodzie, wyjąć galaretę,

Smacznego!!

post-5244-1174306136_thumb.jpg

post-5244-1174306144_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.