ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 SKLADNIKI: 4 udka z kurczaka 5 lyzek majonezu 2 lyzki ketczapu platki kukurydziane przyprawy WYKONANIE: Udka z kurczaka natrzec przyprawami i odstawic na 1 godzine. Blaszke wysmarowac olejem i wlozyc udka z kurczaka. Majonez polaczyc z ketczapem i polac nim udka. po wierzchu posypac pokruszonymi platkami. Przykryc folia aluminiowa. Wstawic do piekarnika i piec do miekkosci. Gdy beda miekkie zdjac folie i troche podpiec,az platki sie zrumienia. Podawac z ryzem lub ziemniakami i surowka, czy marchewka z groszkiem. SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Przepraszam,nie podalam czasu pieczenia. Otoz pieczemy okolo 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ela, dzieki, spróbuję w taki sposób zrobić kurczaka dzisiaj, dzieki, pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 ale ciekawy przepisik płatki kukurydziane mam więc napewno niedługo wypróbuje :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Elu,czy tych płatków to ma być dużo, czyli grubo nasypane,czy tyle,żeby tylko posypać te udka? Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Doruniu!!! Tych platkow ma byc troche,aby posypac udka. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash_aha Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Brzmi ciekawie :mrgreen: ostatnio się odchudzałam i jadłam kurczaczka tylko z grilla, więc napewno niedługo wypróbuję:grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 zrobilam dzisiaj te udka na obiad sa naprawde pyszne ! polecam i dziekuje za przepisik Elu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Trochę ciemne to zdjęcie,ale i tak wszystko zobaczyłam i muszę Wam powiedzieć,że aż się obśliniłam na samą myśl o tych udkach.Kate tym zdjęciem zachęciłaś mnie do zrobienia tych udek. Pozdrawiam :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 widze wlasnie dopiero teraz ze wyszlo ciemne pewnie ktores "male raczki" majstrowaly przy kamerce ,zdjecia robione aparatem sa lepszej jakosci niestety ja czesciej kozystam z kamerki bo zawsze robie wszystko na predce .Nie mniej jednak zapewniam ze udka skonsumowane i beda robione czesciej pozdrowienia dla Doruni i autorki pysznego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Witaj Kate!!! Dziekuje za mile slowa i ze udka smakowaly. :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 u mnie udka w majonezie oznaczają coś jeszcze prostszego, czyli.. składniki: - 2 udka kurczaka - 4 łyżki majonezu sałatkowego - łyżka przyprawy do drobiu (lub Vegety) - trochę oleju do pieczenia Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż zrumienią się na brązowo-złoto. Do tego np makaron i surówka z pomidorów, cebuli i szczypiorku albo dzisiejszy patent - sałatka z zupek chińskich wg przepisu Apsik ale Twoja wersja brzmi ciekawie i pewnie jeszcze kiedyś spróbuję :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerusia Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 adrijah!!! wyglądaja przepysznie, naprawde Ci wyszły, aż zgłodniałam. Chyba tez sie skusze i je dzis na obiadek zrobie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Jesteście okrutne -> to powinno być karalne :( jak ja teraz mam iść do pracy przecież będę myślała tylko o udkach :) Niebawem też sobie podjem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.