Skocz do zawartości

Placuszki Z Kasztanami, Porami I Grzybami


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

225g gotowego puszystego ciasta (może być mrożone)

55g dzikiego ryżu

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

15g margaryny

370g porów, posiekanych

110g grzybów, pokrojonych na kawałki

200g kasztanów jadalnych obranych, wcześniej ugotowanych

2 gałązki świeżego rozmarynu, dobrze posiekane listki

1 łyżka stołowa szałwi

sól

świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do temperatury 200?C. Rozgnieść ciasto wałkiem na opruszonej mąką desce. Podzielić ciasto na cztery równe części (mniej więcej 10cm x 4cm). Ułożyć ciasto w foremkach i piec przez 15 ? 20 minut.

Wsypać ryż do gotującej się wody. Gotować 30 ? 40 minut. Osuszyć i ostudzić ryż. Zagrzać oliwę z oliwek i margarynę na patelni, dodać pory i lekko podsmażyć przez 5 minut. Dodać grzyby i smażyć przez następne 5 minut. Po tym czasie dodać kasztany, liście rozmarynu, szałwię oraz ugotowany ryż. Przyprawić solą i pieprzem.

Umieścić nadzienie w podpieczonym cieście i piec przez 5 ? 10 minut

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1174398108_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.