Skocz do zawartości

Piegus Przekładany


basga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po 1 szklance: białek suchego maku cukru mąki 1 łyzeczka proszku Białka ubić z odrobiną soli,dodać cukier,zmiksować. Dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec w 170*C/40min. 2 serki homo 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku i tężejącą zmiksować z serkami,przełożyć ciasto i schłodzić.

post-4359-1174469336_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie wczoraj miałam trochę białek i zrobiłam takiego kombinowanego pieguska,upiekłam go w normalnej,prostokątnej formie a potem wpadłam na pomysł przełożenia :grin: Akurat miałam serki i galaretkę. Jako że piekę w formie silikonowej i nie chcę jej uszkodzić przy krojeniu w niej ciasta, to pokroiłam upieczone ciasto na paski i ułożyłam je w keksówce przekładając masą :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

OTO MÓJ PIEGUSEK 1 szkl białek 1 szkl cukru 3/4 szkl maku 3/4 margaryny roztopionej 2 łyżeczki proszku 3 łyżki jabłek smażonych 1 1/2 szkl mąki Ubić białka na sztywno ,dodać cukier dalej ubijając dodać mak ,jabłka i na koniec dać margarynę i mąkę z proszkiem,wymieszać delikatnie. Jest to przepis na blaszkę 3/4 ,ale można upiec na dużej i przełożyć jak radziła Basia [jeśli mogę tak mówić,czy tak masz na imię] Jeżeli lubicie piegusy to próbujcie......Ela.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.