Skocz do zawartości

Ciasteczka Z Kleikiem Ryżowym I Wiórkami Kokosowymi


Rekomendowane odpowiedzi

Z małymi zmianami upiekłam te pyszne ciasteczka w tygodniu .Zrobiłam je tak.... Zmiksowałam margarynę -a właściwie zobił to mój synek -dodałam cukier i cukier waniliowy,póżniej kolejno żółtka,2 łyżki kwaśnej śmietany i cały czas miksował a na koniec proszek ,kokos[4 łyżki czubate] i kleik ryżowy.Wszystko wymieszać najlepiej palcami i dodać na koniec pianę ubitą-delikatnie wymieszać.Nabierać łyżką i kłaść kupki ciasta-wielkości orzecha włoskiego. Piec około 15 minut. Robiłam Twoją wersję Halinko i tę troszkę zmienioną i obie są smaczne,ja polałam je na koniec polewą czekoladową robiąc fantazyjne zygzaki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko nie ciekawszy tylko troszkę inny i to jest dowodem jak z prawie identycznego przepisu można wyczarować różne wersje. Po to właśnie mamy to forum żeby coś zmieniać,udoskonalać i próbować ciągle czegoś nowego. Twoją wersję upiekę synkowi w środę bo ma gości,pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Upiekłam wczoraj ciasteczka, niestety zbyt gęsto ułożyłam je na blachę, więc ważne jest, żeby były duże odstępy, bo bardzo się rozrastają. Ja niestety nie zwróciłam uwagi na zdjęcia. Myślałam, że już je wyrzucę, ale... troszkę dłużej je popiekłam, można powiedzieć, że ciut przepiekłam, ale i tak w smaku były rewelacyjne. Zrobiłam nadzienie z powideł śliwkowych zmieszanych z Nutellą, a w środek włożyłam wisienkę. Polecam przepis!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Zrobiłam je dzisiaj a że miałam akurat resztkę dżemu to tylko na połowę starczyło ale te bez dżemu też sa super.Wyszło mi dwie piekarnikowe blachy.Przy pieczeniu już się przestraszyłam,że coś zepsułam bo...tłuszcz z nich strasznie wyciekał-Wy też tak mieliście?A...i cukru dałam 3/4 szklanki a i tak są słodkie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.