Skocz do zawartości

Kapusta A La Bigos


zakalec

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki: glowka bialej kapusty kielbasa lub/i szynka lub/i boczek cebula (3-4 sztuki) sol i pieprz ketchup lub przcier pomidorowy ewentualnie marchewka (1-2 sztuki) Przygotowanie: Kapuste skroic w drobne paski. Wlozyc do garnka i zalac 2 szklankami wody (nie szkodzi jesli kapusta wystaje nad garnek, gdyz opadnie podczas gotowania). Gotowac az zmieknie. Na patelni usmazyc porojone mieso i cebule - doprawione. Dodac do kapusty. Mozna dodac ztarta lub pokrojona marchew. Dodac ketchupu bardziej do dodania koloru niz smaku (najlepiej tego 'taniego', nie Heinz'a, bo jest mniej octowy). Calosc przyprawic. Podgotowac jeszcze kilkanascie minut i gotowe! Swietny posilek - smaczny i tani. Ja wrzucam wszystkie mieso jakie mam - im wiecej tym lepiej :smile: Mozna dodac grzyby/pieczarki, papryke, fasolke biala z puszki. Najlepiej smakuje z ugotowanymi ziemniaczkami albo poprostu z chlebem. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.