Skocz do zawartości

Brzoskwiniowiec


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

SŁADNIKI -10 białek -6 żółtek -20 dag cukru -10 dag orzechów włoskich pokrojonych -10 dag orzechów włoskich mielonych -10 dag wiórek kokosowych -5 dag rodzynek -1 łyżeczka proszku do pieczenia -5 łyżek mąki krupczatki Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę i resztę. Wylać na dwie blaszki o wymiarach 29/36 cm i piec w temp.170C przez 25 minut.Blaszki wyłożyć najlepiej papierem do pieczenia. KREM -puszka brzoskwiń -25 dag masła 82% tłuszczu lub margaryny Kasi jak ktoś woli -4 żółtka -1 budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3 łyżki cukru pudru Sok z brzoskwiń odlać i uzupełnić wodą aby uzyskać 1 i1/2 szklanki soku.Jedną szklankę zagotować,w połowie szkl rozrobić mąkę,budyń i wlać do wrzątku.Ugotowany budyń schłodzić. Masło utrzeć na puch,dodać żółtka utarte z cukrem,a następnie zimny budyń.Do gotowego kremu dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie. Na jeden placek wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.Polać polewą czekoladową [ każdy ma na pewno swoją ulubioną ]. Jażeli ktoś boi się surowych jajek to żółtka może dodać z mąką do gotującego się soku. Ja osobiście polecam moją wersję,jest super.

post-2826-1174931312_thumb.jpg

post-2826-1174931460_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym.Obowiązkowo do wykonania ale w święta.Mam nadzieję że wytrzymam.

Gratulacje wykonanie wzorowe. :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smakowite ciacho Jolu i piękne zdjęcie! Gratuluję. Podoba mi się dodatek orzechów i wiórek kokosowych do ciasta. Na pewno upiekę w niedługim czasie. Pozdrawiam Cię gorąco i dziękuję za przepis. :smile: :smile: :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym

Ja mam tak samo :smile: :smile: :smile: a ciacho obłędne!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.