Skocz do zawartości

Jajeczna Pianka


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

8 jaj 3 szklanki cukru 3 łyżki kakao aromat cytrynowy około pół łyżeczki kwasku cytrynowego 7,5 dag żelatyny ( rozpuścić w trzech szklankach wody) I warstwa 4 białka ubić na sztywna pianę ze szklanką cukru. Dodać trochę aromatu cytrynowego i szczyptę kwasku cytrynowego do smaku, 3 łyzki kakao zmiksować i wlać szklankę żelatyny. II warstwa 8 żółtek utrzeć ze szklanka cukru, dodać trochę aromatu cytrynowego, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku i szklankę żelatyny. III warstwa 4 białka ubić ze szklanka cukru, dodać trochę aromatu cytrynowego, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku i wlać szklankę zelatyny. Warstwy kolejno wlewać do tortownicy. Dodawać letnią żelatynę, bo warstwy szybko tężeją w lodówce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.