Skocz do zawartości

Sultanka


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

S U L T A N K A- zawsze wychodzi. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 4 lyzki maki ziemniaczanej 4 lyzki maki pszennej 1 lyzka kawy mielonej 1 lyzeczka proszku do pieczenia Bialka ubic na sztywno, dodawac cukier i nadal ubijac. Dodac zoltka, lekko ubic a nastepnie delikatnie ale dokladnie wymieszac z reszta skladnikow. Upiec biszkopt, wystudzic i rozkroic na 2 krazki. Masa: 1 szklanka wrzatku 2 czubate lyzki kawy mielonej 1 szklanka cukru 1cukier waniliowy 3 lyzki maki pszennej 25 dag masla 2 zoltka Kawe zaparzyc i wystudzic. W garnuszku wymieszac cukier, cukier waniliowy i make, do tego wlac ostudzona kawe bez fusow i ugotowac budyn. Caly czas mieszac najlepiej rozga do ubijania zeby sie grudki nie porobily! Przelac do miseczki, zakryc folia przezroczysta ( nie zrobi sie kozuch na wierzchu!) i wystudzic.Maslo utrzec z zoltkami, dodawac po lyzce budyniu i utrzec calosc na puszysta mase.Odlozyc kilka lyzek do obsmarowania gotowego ciasta a reszta przelozyc biszkopt. Do dekoracji mozna uzyc mielona kawe, bita smietane, rozpuszczona czekolade- ciemna i biala lub ziarnka kawy w czekoladzie. Wszystko wedlug wlasnego uznania. Ciasto dobrze schlodzic.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.