renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Extra ciasteczka. Gratulacje!!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zobaczcie jakie extra foremki do wykrawania ciasteczek są na promocji tutaj Niestety-byłam rano i już ich nie ma!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrea Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super te ciasteczka ale prosze o szybka odpowiedz:zrobilam ciasto z miekkiego masla i jest konsystencji ciapciowatej plasteliny.Czy mam wsadzic do lodowki przed rozwalkowaniem?A na przyszlosc cz maslo ma byc zimne?Odpowiedzcie szybko---PROSZE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super ciasteczka. Moje gratulacje. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Andrea-powinnaś schłodzić ciasto bo przy pieczeniu może się rozpłynąć. Masło powinno być zimne-ja to takie z zamrażarki biorę i ścieram na elektrycznej tarce by go nie ogrzewać no i wyrabiam malakserem,wszystko jest ok, bo ciasto nie ogrzewa się od dłoni przy wyrabianiu. Napisz jak wyszły ciasteczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ale fajne ciasteczka a te z makiem jakie ładne,zrobię je ale już po świętach :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super te ciasteczka ale prosze o szybka odpowiedz:zrobilam ciasto z miekkiego masla i jest konsystencji ciapciowatej plasteliny.Czy mam wsadzic do lodowki przed rozwalkowaniem?A na przyszlosc cz maslo ma byc zimne?Odpowiedzcie szybko---PROSZE!!!! pewnie już za pózna, ale napiszę. Przy wałkowaniu podsypuj mąką, wedle potrzeby, ja ciasta nie mrozilam nigdy, i zawsze wyszło. Fakt, że najlepiej żeby masło było z lodówki, i póżniej wszystko trzeba szybko zagnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Karola napisz co zaczelo sie "psuc "ja mam to ciasto robic za dwa dni ale teraz to sie obawiam a jak nie wyjdzie ? tzn grudki były, i miałam wrażenie że zaraz się zważy, wiec juz nic nie dodawałam, może to moja wina, żle ucierałam lub coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrea Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wpadlam na ten sam pomysl i wsadzilam ciasto do lodowki na ok. godz.,a potem rozwalkowalam pomiedzy dwoma papierami do pieczenia(pergamin?).Niestety nie mialam czasu na zabawe z foremkami,-musialam sie spieszyc do tesciowej do szpitala,-ale wyszly bardzo pyszne.Tesciowa zjadla kilka od razu,i stwierdzila ze pierwszy raz je tak dobry rodzaj.Mam u niej duzy plus,bo tu sie raczej nie przynosi nic do szpitala :grin: .DZIEKI ZA PYSZNY PRZEPIS.Ostatnio upieklam TULIPANA i BUZIAKI(CIPECZKI?)-tez bardzo dobre!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam :) Upiekłam dzisiaj te ciasteczka i stwierdzam,że są bardzo smaczne i szybko się je robi...robiłam je pierwszy raz,ale nie ostatni...nie mam foremek do ciastek to wycinałam foremką do pieczenia babeczek i są ładne.Dziękuję za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niezły pomysł Doruniu z tym wycinaniem-ładniutkie ciasteczka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ładne są,ale jakie smaczne...szkoda słów...pieczcie dziewczyny bo naprawdę warto...oceniam je najwyżej jak można :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Doruniu jak Ci pięknie wyrosły ciasteczka. Robiłam już je są przepyszne w smaku. Nie wklejałam zdjęć bo chyba za cieńko rozwałkowałm ciasto i nie prezentowały się najlepiej. Na jaką grubość wałkowałaś ciasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Dorunia, bardzo apetycznie wyszly Ci te ciasteczka,aż ślinka leci :) . Następnym razem do cukru wsyp maku, są jeszcze lepsze!!! Zuziorek, JA wałkowałam na ponad pół centymetra . Dorunia pewnie też cos koło tego, ale zobaczymy, niech sie wypowie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.