Skocz do zawartości

Ciasto szefa na biszkopcie


Domi

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt wg własnego przepisu Masa 1: 1 szklanka mąki krupczatki 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 litr mleka 1 kostka masła Masa 2: 1 puszka mleka słodzonego Masa 3: 0,5 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ------------------------------------- Sposób wykonania Masa 1: Masło zagotować z mlekiem. Utrzeć żółtka z cukrem i mąką. Do utartej masy powoli wlewać gorące mleko (nie odwrotnie!), całość zagotować - musi zgęstnieć jak budyń. Masa 2: Mleko słodzone gotować 3 godz. w puszce na karmel. Masa 3: Śmietanę ubić z cukrem. (aby się lepiej trzymała można dodać 2 opakowania śmietan-fixu) Na blachę wyłożyć w kolejności: Biszkopt, przestudzony budyń warstwę herbatników (przygniatać żeby warstwy się nie oddzieliły), karmel potem herbatniki na koniec bitą śmietanę. Posypać tartą czekoladą i migdałami, odczekać aż herbatniki zmiękną żeby przy krojeniu ciasta nie kruszyły się. Smacznego Monika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

Ech no i upiekłam to ciasto, co prawda na innym spodzie, ale całą kwintesensją są masy .... rewelacja. I jak tu się nie oprzeć takim smakowitościom. Mniam ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.