Skocz do zawartości

Rolada Z Boczku


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

60 dag surowego boczku 2 ząbki czosnku sól, kminek Farsz 10 dag wątróbek drobiowych 10 dag kapusty włoskiej 1 cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz Boczek rozciać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić, wyrównać brzegi i natrzeć solą i czosnkiem. Farsz: Umytą wątróbkę udusić na tłuszczu, wystudzić i zemleć. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Kapustę poszatkować, dodać do cebuli i dusić około 15 min. Doprawić solą , pieprzem i wymieszać z watróbką. Na płacie boczku rozłożyć farsz , zwinąć w roladę, obwiązać grubą nitką. Z wierzchu posypać przyprawami i wstawić w brytfannie do piekarnika. Piec w piekarniku około 1,5 godz w temp. 200*C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Doruniu-ja myślę,że przyprawy to rzecz indywidualna,jeśli nie lubisz kminku to nie dawaj,zastąp go czymś,co Ci smakuje. Przecież jak coś robimy to po to,by nam smakowało :) :wink: :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.