ina12 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 60 dag surowego boczku 2 ząbki czosnku sól, kminek Farsz 10 dag wątróbek drobiowych 10 dag kapusty włoskiej 1 cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz Boczek rozciać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić, wyrównać brzegi i natrzeć solą i czosnkiem. Farsz: Umytą wątróbkę udusić na tłuszczu, wystudzić i zemleć. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Kapustę poszatkować, dodać do cebuli i dusić około 15 min. Doprawić solą , pieprzem i wymieszać z watróbką. Na płacie boczku rozłożyć farsz , zwinąć w roladę, obwiązać grubą nitką. Z wierzchu posypać przyprawami i wstawić w brytfannie do piekarnika. Piec w piekarniku około 1,5 godz w temp. 200*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witaj Ino!!! Czy kminek jest niezbędny w tym przepisie?Pytam,bo ja go po prostu nie toleruję i nie lubię,a przepis wygląda ciekawie. :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Doruniu-ja myślę,że przyprawy to rzecz indywidualna,jeśli nie lubisz kminku to nie dawaj,zastąp go czymś,co Ci smakuje. Przecież jak coś robimy to po to,by nam smakowało :) :wink: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Doruniu witam! Nie musisz dodawać kminku, Basia udzieliła pawidłowej odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Dziękuję Ino i Basiu za odpowiedź,skoro mogę obejść się bez kminku to wypróbuję ten przepis już wkrótce. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 prosz powiedz Ineczko,czy nie za dlugo jest piec 1,5godz przeciz to nie duzy kawalek miesa(60 dkg) elusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Elusia dziękuję za zwróconą uwagę, ja piekłam go w brytfannie i to nie jest za długo. Już w przepisie dopisałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Aż mi ślinka pociekła na samą myśl o tej roladzie. Dzisiaj rozejrzę się w sklepie za jakimś chudym kawałkiem boczku. Pozdrawiam. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.