Skocz do zawartości

Pasztet Mięsny Z Papryką


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

30 dag mięsa mieszanego 30 dag świezego boczku 20 dag wątróbki wieprzowej lub wołowej 20 dag czerwonej papryki 125 ml mleka 10 dag smalcu 1 duża cebula 2 czerstwe bułki 2 jajka sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, ziele angielskie , liść laurowy. Mięso mieszane i boczek pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, przyprawić i razem z mięsem dusić do miękkości. Bułki namoczone w mleku odcisnąć i do zdjętego z ognia mięsa dodać pokrojoną watróbkę i bułki. Ostygniętą masę zemleć przez gęste sito. Do masy dodać, jajka, oczyszczoną pokrojoną w kostkę paprykę, smalec i przyprawy. Dokładnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w temp. 160*C przez około godzinę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.