AnkaŚ Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Składniki: 4 jajka 2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 kostka margaryny (najlepiej "Kasi") 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao zapach rumowy 1/2 szklanki wody, 2 szklanki cukru, margarynę i 4 łyżki kakao zagotowac w niedużym rondelku. Po ostudzeniu masy odlac z niej 1/2 szklanki (będzie to polewa). Następnie do zimnej masy wsypac 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wbic 4 żółtka, wlac kilka kropli zapachu rumowego i wszystko dobrze wymieszac. Na koniec dodac ubitą na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszac. Piec ok. 30-40 min (należy sprawdzac patyczkiem) w tem. 180. Po upieczeniu posmarowac wierzch polewą. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Potwierdzam że taki murzynek jest pyszny!!!A jeżeli przełoży się go bitą śmietaną to po prostu niebo w gębie.Gabi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ja tak samo potwierdzam, bardzo często go piekłam jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 zmniejszyłam ilośc cukru i miałam trochę mało kakao ale udał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Piekłam ten murzynek kiedy miałam 12 lat-jest to właściwie pierwsze moje ciasto i niezawodne...nie pamiętam żeby kiedykolwiek nie wyszedł. Zmniejszam także ilość cukru do 1 1/2 szklanki i daję dobry kieliszek alkoholu zamiast zapachu i 5 jajek. Polecam i na zachętę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.