Skocz do zawartości

Ragout Drobiowe


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI 50 dag piersi z kurczaka 50 dag pieczarek około 15 dag kiełbasy cienkiej chudej biała część sporego pora 1/2 szkl gęstej śmietany 1-2 łyżeczki łagodnej musztardy 1 łyżka mąki 1/2kostki rosołowej,olej,przyprawa do drobiu, WYKONANIE Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oleju z małym dodatkiem masła. Mięso kroimy w paseczki ,posypujemy przyprawą i smażymy,dodajemy do mięsa kiełbasę w kostkę i pokrojony w cienkie plasterki por. Przekładamy do garnka pieczarki ,dodajemy mięso z dodatkami,wlewamy 1/2 szklanki wody i dajemy kostkę.Wszystko zagotować,zagęścić mąką z odrobiną wody,na końcu dodać śmietanę i musztardę,doprawić według uznania. Przepis wypróbowałam dzisiaj na obiad,przepis pochodzi z gazety rolniczej mojego mężusia,pozdrawiam . Dodam jeszcze że ja podałam z ryżem ale można z makaronem lub ziemniakami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.