Skocz do zawartości

Proziaki


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

1/2 litry kwaśnego mleka lub kefiru

1 jajko

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka cukru

3-4 szkl. mąki pszennej

Wykonanie:

Wszystko składniki wymieszać dokładnie w misce i odstawić na około 15 minut a następnie smażyć na oleju placuszki za złoty kolor. Bardzo dobre są ciepłe z posmarowane masełkiem i posolone super.Polecam :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

zrobilam dzisiaj te placuszki, ale bez jajek... taki mam przepis...szklanka kefiru - ja dalam maslankę, nie mialam kefiru - łyżeczkę sody i tyle mąki, żeby ciasto było gęste...tak gęste, żeby mozna było nakladac je łyżką i po prostu smażyć....sa bardzo smaczne....dodatki takie, jakie kto lubi...ja serwuję na słodko, delikatnie slodko, czyli troszkę cukru, jak na racuszki.... pozdrawiam...Jola :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj je wypróbowałam - były smaczne. Najważniejsze ze łatwe w przygotowaniu i wszyscy zjedli ze smakiem,

dzieki

pozdrawiam

:grin:

Cieszę się że bardzo smakowało ja proziaczki przekrajam na pół i smaruje masłem troszkę solę i są super pozdrawiam. :razz:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.