iwona30 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Składniki: 1/2 litry kwaśnego mleka lub kefiru 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru 3-4 szkl. mąki pszennej Wykonanie: Wszystko składniki wymieszać dokładnie w misce i odstawić na około 15 minut a następnie smażyć na oleju placuszki za złoty kolor. Bardzo dobre są ciepłe z posmarowane masełkiem i posolone super.Polecam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Iwonko zapomniałaś dopisać jednego składnika 1 łyżeczka???czego???Może sody??? Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Otóż to sody przepraszam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 U mnie w domu też robimy takie placki na kolację...szybko się je robi i szybko znikają...znam osoby,które robią je na wodzie,ale to już nie to samo...my zajadamy je z dżemem i popijamy mlekiem :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wczoraj je wypróbowałam - były smaczne. Najważniejsze ze łatwe w przygotowaniu i wszyscy zjedli ze smakiem, dzieki pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 zrobilam dzisiaj te placuszki, ale bez jajek... taki mam przepis...szklanka kefiru - ja dalam maslankę, nie mialam kefiru - łyżeczkę sody i tyle mąki, żeby ciasto było gęste...tak gęste, żeby mozna było nakladac je łyżką i po prostu smażyć....sa bardzo smaczne....dodatki takie, jakie kto lubi...ja serwuję na słodko, delikatnie slodko, czyli troszkę cukru, jak na racuszki.... pozdrawiam...Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wczoraj je wypróbowałam - były smaczne. Najważniejsze ze łatwe w przygotowaniu i wszyscy zjedli ze smakiem, dzieki pozdrawiam :grin: Cieszę się że bardzo smakowało ja proziaczki przekrajam na pół i smaruje masłem troszkę solę i są super pozdrawiam. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.