Skocz do zawartości

Kotlety Schabowe Olgi


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Kotlety schabowe Olgi w cieście serowo - ziołowym zapiekane z porem

Składniki:

Ciasto:

3 jajka

pół szklanki mleka

pół szklanki startego sera

2/3 szklanki mąki

łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

po pół łyżeczki roztartej bazylii lub tymianku

sól

Reszta:

6 kotletów schabowych

3 obgotowane pory

2 serki topione

kilka łyżek oleju

łyżka masła

sól, ćwierć łyżeczki pieprzu

Jajka, mąkę (łyżkę odłożyć), żółty ser, natkę pietruszki, bazylię i sól ubić wlewając powoli mleko, aż składniki się połaczą.

Odstawić na godzinę. Pory obgotować. Serki topione włożyć do zamrażalnika.

Mięso zbić, lekko posolić i posypać resztą mąki. Kotlety zanurzać w cieście i smażyć 4-5 minut z obu stron na rozgrzanym oleju.

post-5244-1176194095_thumb.jpg

Pod koniec smażenia dodać łyżkę masła.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Na każdej porcji położyć kawałek pora przekrojonego na pół.

Schłodzone serki topione zetrzeć na tarce o dużych otworach i posypać nimi pory.

post-5244-1176194101_thumb.jpg

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać, aż ser się zrumieni.

post-5244-1176194111_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.