Skocz do zawartości

Losos-fetucini


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

40 dag swiezego filetu z lososia( bez skory i osci) pokroic w duza kostke (2,5cm na 2,5cm) 1 lyzka oliwy z oliwek 2 lyzeczki czosnku przepuszczonego przez praske 1/2 kubeczka ( kubeczek ma 225 ml czyli tyle prawie co szklanka)marchewki pokrojonej w drobna kostke 2/3 kubeczka selera naciowego pokrojonego w drobna kostke 1/3 kubeczka siekanej zielonej cebulki( szczypiorku) 1/2 kubeczka wytrawnego bialego wina 1 1/4 kubeczka gotowego sosu pomidorowego,takiego ze sloika 2/3 kubeczka mleka 1/2 kubeczka swiezego siekanego koperku lub 1 lyzka suszonego koperku makaron fetucini ( takie dlugie wstazki) Na duzej patelni rozgrzac oliwe;smazyc czosnek, marchewi selery az beda miekkie ( ok 5 min.). Dodac cebulke i smazyc jeszcze 1 min. Dodac lososiaoraz wino ; dusic ok 2 min, obracajac rybe od czasu do czasu. Nie przegotowac lososia! Dodac sos pomidorowy i mleko; dusic do momentu gdy ryba bedzie gotowa, ok 2 min. czesto mieszac. Dodac koperek, wymieszac i podawac na swiezo ugotowanym makaronie! Lampka dobrego wina, moze byc to samo , ktore uzywalismy do gotowania i super kolacyjka. Polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.