Skocz do zawartości

Luksusowa Kartoflanka


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

75 dag ziemniakow-pokroic w drobna kostke 15 dag szynki w plasterkach-pokroic w paseczki 2 pory-pokroic w krazki 2 cebule-pokroic w drobna kostke 1 litr bulionu 1/2 szklanki kremowki 2 lyzki masla sol, pieprz, galka muszkatolowa Na masle podsmazyc cebule i ziemniaki, razem przez chwile poddusici wlac bulion. Gotowac na malym ogniupod przykryciemok. 15 min. Gdy ziemniaki beda miekkie, 2/3 zupy miksujemy, dodajemy pozostala czesc, szynke, pora i gotujemy razem jeszcze ok 3- 5 min. Doprawic smietana, sola, pieprzem i galka muszkatolowa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.