Skocz do zawartości

Mus bananowy


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

2 plastry ananasa z puszki 2 łyżki białego rumu 2 łyżki cukru 2 torebki cukru waniliowego 1 cutryna 1/2 tabliczki czekolady 4 bardzo duże i dojrzałe banany 2 jajka 1 szczypta soli 250 ml śmietanki rama Przygotowanie: Obierz 3 banany ze skórki i zmiksuj je. Dodaj torebkę cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, rum i sok z połowy cytryny. Znów włącz mikser. Ubij śmietanę i wymieszaj ją z torebką cukru waniliowego. Oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywno z odrobiną soli. Do miski z puree bananowym przełóż śmietankę i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj do puree pianę z białek i ponownie wymieszaj z wielką ostrożnością, żeby piana nie opadła. Przełóż mus do małych miseczek, nakryj szczelnie folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Dekoracja: Ostatniego banana pokrój w plasterki i polej sokiem z cytryny, ananasy przekroj na cztery części, a z czekolady zrób wiórki za pomocą noża. Tuż przed podaniem każdą miseczkę udekorój elegancko, bananem, ananasem, i wiórkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.