Skocz do zawartości

Kartofelki Marcepanowe Z Amaretto


Rekomendowane odpowiedzi

Oto Składniki: 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 25 dkg mleka w proszku (niebieskie) likier migdałowy Amaretto do smaku gorzkie kakao Masło utrzeć z cukrem pudrem i mlekiem w proszku na masę. Teraz dodawać Amaretto taką ilość, by masa zrobiła się zwarta. Formować kartofelki i obtaczać w gorzkim kakao. Można przed obtaczaniem wstawić kuleczki do lodówki, by lekko stwardniały a potem je obtaczać w kakao. Ja robię to od razu. Po obtoczeniu wstawić kartofelki do lodówki i za chwilę można je zajadać. Są słodkie, ale bardzo pyszne. Gorzkie kakao załamuje trochę tę słodycz. Polecam post-4422-1176464750_thumb.jpg post-4422-1176464766_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.