Skocz do zawartości

Kociołek


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:razz: :razz: :grin:  Jest to danie jedno-garnkowe PYSZNE, oto co potrzebne Składniki:- nieduża biała kapusta ok 1 kg - 1,5 kg ziemniaków -30 dkg boczku wędzonego -ok 30-40 dkg kiełbasy cienkiej -3 cebule -4 udka (w zależności na ile osób jest potrawa) -sól -pieprz Wykonanie: :razz: Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną dość grubo obłożyć je liśćmi z kapusty(można poodcinać zgrubienia jak na gołąbki)poukładać ziemniaki pokrojone w plasterki ok 1,5 cm na to udka poprzecinane na pół, cebule pokrojoną w krążki ,kiełbasę pokrojoną w plasterki i boczek pokrojony w grubą kostkę,posypać pieprzem ,solą i znowu powtórka taką samą warstwa-ziemniaki,udka,cebula, kiełbasa,boczek i przyprawy, na wierzch również ziemniaki,przykryć to liśćmi kapusty posmarować margaryną już tylko troche ,przykryć naczynie i piec ok 1,5 godz.  w temp.160 c. :grin:  Powinno być do tego takie specjalne naczynie z zakęcaną pokrywą ale ja nie mam i robie tak również efekt tej potrawy jest taki sam .Polecam i życze smacznego- mniam już bym to jadła.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:razz: witaj basiu masz racje to powinno być pieczone na ognisku ale w takim garnku jak pisałam zakręcanym :razz:kasiula nie robiłam tego z żeberkami bo uwazam że zadługo musiało by się to piec ale zawsze możesz spróbować a potem powiesz nam czy było dobre no i nie wiem czy tak wykluczyć tą kiełbasę ona i boczek sa najlepsze w tym wszystkim .Pozdrawiam .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:arrow:  Witaj Basiu ja robiłam dzisiaj na obiad kociołek ale zdięcia nie mam ale obiecuje że już niedługo ukaże się ,może wtedy więcej chętnych będzie na ten smakołyk ,ja go robie w domu i wcale nie musi być ognisko choć kiedyś bardzo często tak robiłam no i troche inaczej smakuje bo wiedomo na powietrzu ma się większy apetyt i inny smak :grin:  pozdrawiam 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:arrow:  Spróbuj polecam choć z innym mięsem nie robiłam bo uważam że mogło by zepsuć cały smak potrawie jak tez nie robiłam bez udek,kurczak w końcu jest delikatnym mięsem,a pozatym tak nauczyła mnie kiedys sąsiadka siadałyśmy  na podwórku i zapachem kusiłyśmy innych . :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

:cry: :cry:  Dzieki mac za piekne zdięcia , musze przyznać że zaczęłam uważać cię za kuchmistrza , jaka kolwiek nowa potrawa to ty już ją wykonujesz, ale to dobrze bo nie każdy może zrobić zdięcie odrazu ,a na sam widok tegoż kociołka choć niedawno jadłam obiad jestem znowu głodna ,pozdrawiam i ciesze się ze smakowało :razz: :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za miłe słowa :cry: Dodałem 2 marchewki,1 jabłko,ćwiartkę poszatkowanej kapusty i mały koncentrat pomidorowy. Buraka i papryki nie dałem,bo nie miałem :razz: Basga :razz: Na to tycie to mam sposób...zjeść i godzinkę biegania :cry:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.