Kasiulek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Szukałam na forum ale nie znalazłam takiego przepisu więc go zamieszczę. SERNIK Z JOGUTÓW BAŁKAŃSKICH Składniki: * 5 jajek * 1,5 szklanki cukru pudru * 1 budyń śmietankowy * 1 cukier waniliowy * 0,5 szklanki oleju * 2 duże jogurty bałkańskie (na opakowaniu jest taki facet w czapce :razz: * 1 paczka biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić na sztywno i dodać cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czym dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej wymieszać, dodać ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy (średnica 24 cm) ułożyć biszkopty (biszkopty układamy na suchą formę- nie smarjemy blachy absolutnie żadnym tłuszczem, ponieważ ciasta się przypalą) i zalać przygotowaną masą. Piec 1 godzinę 20 minut w tempeaturze około 160-170 stoponi. Życzę smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Kasiulek...czy mogą byc inne jogurty? nie spotkalam, powiem szczerze jogurtu bałkańskiego... czy może byc np. naturlany, owocowy i jakiej pojemności maja byc te jogurty? czy chodzi o takie 400ml.? pozdrawiam, Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hym... jogurt bałkański można spotkać w supermarketach (poniżej jest zdjęcie jogurtu). A co do tego czy może być inny to szczerze odpowiem, że nie wiem. Jogurt bałkański jest bardzo gęsty a inne jogurty raczej mają konststencję płynniejszą :grin: i być może nie będą się nadawały do tego sernika. A co do pojemności- bałkański ma pojemności 340 gram :razz: i kosztuje około 2 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Kasiulek...pierwszy raz widze na oczy ten jogurt... popatrze w supermarketach jak bede, ale myślę, że z innego jogurtu też mozna sprobować zrobić ten sernik?... ale dziekuję Ci za szybka odpowiedz... pozdrawiam...Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ja ten jogurt kupuję w Tesco,jest też w Kefirku,dodąd robiłam z nich domowy jogurt z przepisu Doruni-jest baaardzo gęsty i pyszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ottawa możesz spróbwać z innymi jogurtami ale muszą one być bardzo gęste tak, że łyżka w nich stoi w pionie :grin: Jeśli spróbuje z innym jogurtem to proszę, napisz czy Ci wyszło. Pozdrawiam- Kasia :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 będę chciala zrobić ten serniczek w tym tygodniu Kasiulek...jak mi wyszedł i czy w ogole wyszedł - z innego jogurtu, jak nie dostanę bałkańskiego - napiszę ci napewno...pozdrawiam... Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a moze jogurt grecki bylby dobry? jest bardzo gesty mozna go kroic nozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Kate_76, myślę, że też by się nadawał... Zawsze można spróbować :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 zapomnialam zapytac ,a co z zoltkami ? nie dodaje sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dodaje się zółteczka :grin: Przepraszam- nie napisałam... żółtka mieszamy z budyniem :razz: Dodajemy jogurcik no i dalej według przepisu :grin: P.S. Już napisałam co z zółtkami :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 a ja nie wiem czy w kauflandzie takiego jogurtu nie widziałam a swoja droga bardzo ciekawy przepis musze go wypróbowac :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam przepis ciekawy i prosty.Czy nie dalas zadnego aromatu i rodzynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Andy zapewne widziałaś ten jogurt :grin: Ja też myślałam, że nie wiem co to jest ale gdy go kupiłam skojarzyłam, że bardzo często go mijałąm na półkach w sklepach :razz: Elusia- nie dawałam aromatu bo on jest pyszny i bez tego a co do rodzynek to również je ominęłam bo znaczna część mojej rodzinki nie lubi rodzynek :grin: Oczywiście, że można dodać i to nie tylko rodzynki- w końcu to serniczek :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.