iwona30 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Tak zachwalalyście i zachęcałyście zdjęciami, że się skusilam. Serniczek siedzi właśnie w piecu, ale już widzę 2 biszkopty na wierzchu, więc będzie podobny do sernika Wioli :P Aby biszkopty nie wypłynął do góry to trzeba ciasno ułożyć na blaszce, wówczas będzie wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Nie piekłam go metodą gazetową tylko tak jak było w przepisie Kasiulek sama sie zdziwiłam że taki mi wyrósł i prawie nie opadł ale teraz ten serniczek bardzo często u nas gości wszystkim bardzo smakuje a nie ma dużo roboty przy nim ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Już wielokrotnie robiłam ten serniczek. Stosowałam różne metody robienia i pieczenia, lecz niestety za każdym razem opada mi dość dużo. Może osoby, którym nie opadł zdradzą sekret jego wyrabiania czy pieczenia. Wczoraj znów robiłam. Mikser poszedł precz i jogurt był z resztą delikatnie tylko wymieszany. Przy dodawaniu piany potraktowałam go jak biszkopt. Po upieczeniu (1,5 h) piekarnik nie był otwierany. I tak klapa. Opadł. A tak chciałam choć raz mieć wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Serniki mają to do siebie że zawsze opadają. Kiedyś Apsik dała radę pewnej gosposi, żeby do białek dodać 1 łyżkę octu ja tak robię i nie opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Dzięki Iwona za podpowiedź. Następnym razem wypróbuję z octem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Krysiu a spróbuj ten sernik mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Mikser ma za dużą moc na tak delikatne ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Właśnie ostatnim razem tak robiłam. Bardzo delikatnie mieszałam łyżką, a on i tak opadł. Popróbuję z octem a jak też opadnie, to została jeszcze metoda "gazetowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Krysiu. Spróbuj użyć fixu (albo mixu- bo nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa) do sernika. Sernik po wyjęciu jest tak wysoki jak podczas pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 O tym nie pomyślałam, a w sklepie na półce leży takie cudo. Zaraz zakupię i przy następnej okazji wypróbuję. Dzięki za odświeżenie pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Hehe- proszę bardzo Krysiu ;) Udanego wypieku życzę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaka 79 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 W sobotę upiekłam ten sernik, ale niestety bardzo opadł - miał tylko ze 2-3 cm wysokości (mimo iż dałam ocet do białek) i spaliły mi się biszkopty. W smaku super, delikatny i szybko się go robi tylko muszę jeszcze opanować to pieczenie. Mam pytanie: czy może któraś z Was robiła go na kruchym spodzie - może wtedy nic się nie spali? I nie wiem czemu aż tak bardzo opadł? Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 A może miałaś za dużą temperaturę? I dlatego biszkopty Ci się spaliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaka 79 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Jeszcze będę go próbowała piec - mężowi bardzo posmakował :sad: Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 ja go upiekłam wczoraj...w smaku rzeczywiscie smaczny ale opadł mi tak do 2-2.5 cm;/ nigdy mi sserniki nie wychodzą chyba sie poddaje w tej dziedzinie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.