Majka9 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Marzec 2011 SUPER SERNICZEK TEZ GO ROBIĘ :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2011 Witaj Kasiulku :) zrobiłam sernik z Twojego przepisu, wyszedł bardzo dobry taki mięciutki :sad: Przepis jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania, polecam ten serniczek na Dzień Matki, który jest już niedługo :-( Dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2011 Dorotko super sernik upiekłaś :) Ja też chciałam go piec na weekend, ale jednak upiekłam tradycyjny sernik. Pozdrawiam serdecznie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basia K 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2011 Dorotko,piekłaś go chyba nie na biszkoptach,tylko kruchym spodzie? Piękny! Też muszę go znów upiec,pamiętam że bardzo nam smakował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2011 Dzięki Dziewczyny za pochwałę mojego sernika :cry: :cry: Może trochę mi się spiekł, bo piekłam go w piekarniku babci, a on ostatnio albo przypieka albo nie dopieka :grin: Basiu, piekłam ten sernik na biszkoptach (właśnie sobie spojrzałam na moją dokumentację zdjęciową :-( ) tylko ja w te puste miejsca między biszkoptami dałam jeszcze kawałki biszkoptów, i to może podczas pieczenia jakoś się połączyło - bo nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :evil: :) Pozdrawiam :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2011 Dorotko narobiłaś mi takiego smaku na ten serniczek, że musiałam go upiec :) Ale u mnie w wersji z ciastem kruchym zamiast biszkoptów - przystosowany dla diety diabetyka: z fruktozą zamiast cukru i do kruchego ciasta pół na pół mąka kukurydziana i pszenna. Jogurty oczywiście bez cukru. Polecam do tego sernika jogurty naturalne Bakomy, bardzo gęste - łyżka stoi pionowo!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2011 WoW! :) Jaki śliczny sernik i jak apetycznie wygląda, mój to może się schować teraz :-( A piekłaś go też w dużej tortownicy czy w średniej? Pozdrawiam serdecznie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2011 Dorotko dzięki za miłe słowa, ale Twój serniczek też pięknie wygląda!!! Piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm i użyłam 2 jogurtów naturalnych Bakomy - łącznie 830 g, bo w jednym było 30 g gratis :) Ciasto kruche zagniotłam z 2 szkl. mąki (półna pół z kukurydzianą), a do piany z białek dałam jeszcze 3 łyżki mąki ziemniaczanej (oprócz budyniu dodanego do jogurtów). Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
codogara 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2011 Ja kocham sernik na pazie serka śmietankowego ,,Mój ulubiony" z Wielunia, Nie trzeba go mielić, a mój sernik wychodzi jak puch, polecam wszystkim. A jaki jeszcze inny ser polecacie, aby go nie mielić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basia K 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Lipiec 2011 Piekłam go już jakiś czas temu,ale dopiero dziś miałam czas,by "pobawic" się zdjęciami. Po ostudzeniu sporo opadł,ale i tak smak-wspaniały! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2011 Basiu śliczny sernik!! Ja też będę go piekła jutro :) Pozdrawiam słodko :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach