Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Kasiulek

Cukier Osobno?!

Rekomendowane odpowiedzi

Któregoś dnia zachciało mi się babki... Zaczęłam szukać przepisów i w końcu znalazłam na odwrocie opakowania proszku do pieczenia :razz: Czytam sobie przepis, czytam no i zabieram się do pracy. Wsypuję do miski jedną szklankę mąki, drugą szklankę... dosypuje cukier jakby nigdy nic :grin: Ale coś mnie tknęło, żeby przeczytać sposób przygotowania... Czytam a tu wielki szok "(...) cukier ubić z zółtkami, po czym powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia" Co tu zrobić?! Szkoda mi było wyrzucać wszystko do kosza. Długo nie myśląc wziełam sitko i zaczęłam przesiewać mąkę od cukru- zajęło mi to parenaście minut ale w końcu udało mi się oddzielić cukier od mąki. Dalej zrobiłam ciasto według przepisu! Wyszło znakomite :razz: A gdy drugi raz robiłam tą samą babkę (już według instrukcji) wyszedł zakalec :razz: za trzecim razem również :grin: I tak się skończyło pieczenie babki z przepisu z proszku do pieczenia :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.