grumko Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Panierowany kurczak pieczony jeden z moich ulubioncych przepisów na kurczaka - łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny! Składniki: 4 udka z kurczaka 2 szklanki mleka 1–2 roztarte ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka soli 1 szklanka zmielonych płatków kukurydzianych pół łyżeczki tymianku lub rozmarynu Świeżo zmielony pieprz Oliwa Udka opłukać, usunąć skórę, mięso nakłuć widelcem, włożyć do miski Wymieszać: mleko, czosnek, majeranek, sól, cząber i sól i zalać kurczaka, przykryć, odstawić na noc Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 – 200 stopni C Płytką blaszkę wyłożyć folią aluminiową i posmarować oliwą Płatki kukurydziane wymieszać z tymiankiem w spożywczej plastykowej torebce (ja biorę taką po mrożonkach np. po szpinaku) Po jednym udku wyjętym z marynaty wkładać do torebki z panierką, wstrząsnąć do pokrycia mięsa, odłożyć na talerz na 15 minut Ułożyć w odstępach na blaszce i piec 35 – 40 minut Dobre są i na ciepło i na zimno Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Tak się zastanawiam czy nie zrobić w taki sposób piersi drobiowych. :arrow: Tylko potrzebna mi podpowiedź jak długo je trzeba piec,też 40 minut?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 czy te platki kruszymy? czy w calosci maja byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 pisze że mają być zmielone :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 :razz: faktycznie... dzięki :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.