Skocz do zawartości

Ketchup


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

3 kg papryki czerwonej - paprykę zmielić przez maszynkę do mięsa

30 dkg papryki chili - również zmielić jeśli sie nie ma świeżej to można dać z torebki.

1 szkl octu

1 1/2 oleju

3 kostki rosołowe

1 łyżka vegety

1/3 kg cukru

sól, ziele angielskie, liść laurowy

3 małe puszki koncentratu pomidorowego

4 ząbki czosnku

To wszystko dać do garnka i gotować 15 minut żeby się nie rozgotowało. Można zmniejszyć ilość papryki chili jeżeli ktoś nie lubi bardzo ostro proszę robić według swojego gustu. Polecam do wędliny do mięska grillowanego a ostatnio robiłam makaron rurki z tym kechupem pycha polecam spróbować. :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jestem już dzisiaj nie było mnie bo byłam na komunii. Co do przepisu to nie ma być taka papka jak kechup co się kupuje, te składniki z mojego przepisu się mieli przez maszynkę do mielenia mięsa i to się gotuje 15 minut i jest gotowe.Nie przeciera się przez sitko. Polecam ostatnio robiłam spagetti z tym kechupem było super. :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.