apsik Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za miłe słowa i cieszę się ,że murzynek znalazł tylu zwolenników-smaczniaków. Ewuniu i Kingo piękne placuszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabajka Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ja to ciasto robiłam już tyle razy, że nawet policzyć nie zdołam Zaczęłam jak tylko Pani Ela zamieściła tu ten przepis i od tamtego czasu właściwie co chwilę pojawia się na moim stole. Jest przepyszny po prostu. Jeszcze raz dziękuję Pani Pani Elu za ten przepis. A do podziękowań przyłącza się moja rodzinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dziewczyny a co robicie z tymi zoltkami,ktore pozostaja po bialkach dodanych do masy kokosowej?Bialka jakby zostaly to mozna zamrozic ale zoltka?Mam ochote na tego murzynka od paru dni...:arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łolga Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 No i zrobilam w końcu! :arrow: Świetne ciacho ! To co tygryski lubią najbardziej: DUŻO,PYSZNIE,SZYBKO,TANIO I ŁATWO I JESZCZE RAZ PYSZNIE!!!!! :arrow: Zrobiłam wczoraj wieczorem,właściwie podczas trwania imprezy i jeszcze nim sie skończyła znikła połowa blachy. :arrow: Dziękuje za świetny przepis i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Violu jeżeli chodzi o żółtka możesz zrobić z nich jabłecznik... łolda Tobie też dzięki serdeczne i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Elu mam coraz wieksza ochote na to ciasto...przy okazji zrobie jeszcze jakies inne...myslalam o faworkach wieki temu je robilam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Takiego smaka mi narobiłyście,ze mój murzynek właśnie "siedzi" w piecu :arrow: Juz zapomniałam,jak on smakuje..... Wybieram się z córcią jutro nad wodę i jako,że uważam to ciasto za pyszne,ale i wygodne,to je ze sobą zabieramy :arrow: Co do pozostałych żółtek-bardzo proste rozwiązanie-ja mam dziś jajecznicę,dodając do nich dwa jajka,przy rozbijaniu których,rozwaliło mi się żółtko i do piany się nie nadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabajka Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Pani Elu ale ja mam dopiero 20 kilka lat i niezręcznie mi się tak do Pani zwracać po imieniu. Zostańmy więć przy formie grzecznościowej: :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Zabajko ale to nie ma znaczenia ile kto ma lat...jeżeli będziesz zwracała się do mnie po imieniu to tylko sprawisz mi przyjemność. Ja jestem na ty z osóbką która ma przeszło 60 lat i zostałysmy dzięki tej stronie dobrymi znajomymi. No ale decyzja należy do Ciebie....pozdrawiam Cię serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabajka Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 No to niech tak będzie:) Agnieszka jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 I ja upiekłam to ciasto ............ale z połowy porcji , w mniejszej tortownicy ,wyszedł całkiem spory murzynek .Ciasto pojechało ,jako wałówka ...... :arrow: Pozdrawiam wszystkich fanów murzynka :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Piekny murzynek moze wkrotce go upieke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGI Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przepis godny polecenia:) Placek wyrósł mi pięknie mimo że nie dałam proszku do pieczenia (prawdopodobnie to już nawyk ponieważ do każdego placka do którego dodawana jest piana z białek go nie używam). Zamiast zwykłego białego kokosu dodałam kokos w kolorze zielonym, i tym samym kokosem ozdobiłam wierzch placka. Wyszedł super:) Dziękuję bardzo za przepis :arrow:)) Pozdrawiam cieplutko:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A gdzie zdjecia z tym zielonym kokosem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.