Skocz do zawartości

Murzynek Z Kokosem


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Broker ja najczęściej piekę tego murzynka jak zostaną mi po czymś białka np. kiedy piekę jabłecznik to białka wstawiam w słoiczku do lodówki i mogą tam być nawet tydzień .Narazie żadne inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy- może inny coś wymyślą. Pozdrawiam i pomimo ilości jaj polecam to ciacho bo jest naprawdę szybkie i dobre.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Gość sioodemka

też upiekłam właśnie dzisiaj tego murzynka, ładnie wyrósł i wygląda fajnie pod warstwą polewy i kokosową piarzynką, ale... nie wiem jak smakuje :-D Sprawdzimy w 1. dzień Świąt, to dam znać i dorzucę fotki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość sioodemka

Tak jak obiecałam - przesyłam foteczki wraz z najszczerszymi życzeniami świątecznymi i podziękowaniami za przepis !!!! Ciacho pyszne !!!! :-D :) :grin: Wszyscy są zachwyceni... i niewiele już zostało :twisted:

post-17854-1261745530_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ogromnie mi miło,że wypiek z mojego przepisu znalazł się w tak pięknym towarzystwie-na zdjęciu widzę choineczkę-ładnie razem wyglądają. Jeszcze jedno-najważniejsze że smakuje ........................pozdrawiam świątecznie życząc pogody ducha i radości oraz szczęśliwego Nowego Roku 2010.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Droga Elu dziękuję za miłe słowa. Zwróciłaś uwagę na polewę... i rzeczywiście była wyjątkowa, pierwszy raz zrobiłam ją w ten sposób. A mianowicie: Została mi jeszcze od świąt taka czekoladowa figurka mikołaja (70gram, z czekolady białej i mlecznej), więc ją wykorzystałam do polewy. Do garnuszka wlałam 4 łyżki śmietanki 18%, połamałam tego gwiazdorka czekoladowego, do tego 5 kostek mlecznej czekolady, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy i dolałam trochę alkoholu (miód pitny, dwójniak). Wszystko to razem zagotowałam, aż zaczęło powoli gęstnieć, potem ostudziłam trochę i polałam placek :) Smak naprawdę wyjątkowy, bardzo czekoladowy.. nie mogłam się powstrzymać i zjadłam 3 łyżki tej polewy zanim oblałam nią ciasto;-) Pozdrawiam cieplutko (u mnie też pada śnieżek).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.