Skocz do zawartości

Kapuśniak Wiejski


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: :grin:  Składniki: -40 dkg kapusty kiszonej -duża kość od schabu aby było na niej mięso albo dodać ok 20 dkg innego mięsa -cebula -15 dkg słoniny -3 łyżki mąki -warzywa : pietruszka ,marchew,kawałek selera ,cebula -przyprawy : ziele angielski ,liść laurowy, sól lub vegeta,ja używam vegety -ziemniaki - woda Wykonanie: gotować kość ,mięso i ziemniaki pokrojone w koste ,po zagotowaniu dodać warzywa i przyprawy kapuste trochę odcisnąć z wody -ugotować osobno gdy ziemniaki będą już miękkie dodać ugotowaną kapuste. Pokroić w kostkę słoninę i stopić tak aby były skwarki ale niespiec muszą być miekkie ,dodać to do zupy ale tłuszcz zostawic i nanim zrumienić cebulke ,również dodać do zupy zostawiając tłuszcz i na tym zrobić jasną zasmażkę. Do gotującej się zupy dodać zasmażkę mieszając aby nie zrobiły się kluski chwilę podgotowac.pycha  :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.